Blog cimkék
Tabella

A csoportok végeredményei

A nyolcaddöntők

A mérkőzések időrendben

Negyeddöntő

Döntők

A Csoport:

B Csoport

C Csoport

D Csoport

E Csoport

F Csoport

G Csoport

H Csoport

A góllövő lista>>>>

1 James Rodríguez 6
2 Thomas Müller 5
3 Neymar 4
3 Lionel Messi 4
3 Robin van Persie 4
4 Arjen Robben 3
4 André Schürrle 3
4 Karim Benzema 3
4 Enner Valencia 3
4 Xherdan Shaqiri 3
5 Toni Kroos 2
5 Miroslav Klose 2

Forrás:sport.hir24.hu

Forrás:sport365.hu

Végre: először kap szerepet a gólbíró-technológia.......:

A másodpercenként 500 képkockát rögzítő kamerák képét számítógép elemzi majd, így a játékvezető egy speciális óra villogó és rezgő jelzéseinek segítségével egy másodpercen belül értesül arról, ha a labda áthalad a gólvonalon.

Első alkalommal használják labdarúgó-világbajnokságon a gólbíró-technológiát a csütörtökön kezdődő brazíliai tornán.
A világbajnokság mind a 12 stadionjában 14 kamera figyeli majd a kapukat. A másodpercenként 500 képkockát rögzítő kamerák képét számítógép elemzi majd, így a játékvezető egy speciális óra villogó és rezgő jelzéseinek segítségével egy másodpercen belül értesül arról, ha a labda áthalad a gólvonalon.

Többek között a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon tapasztalt, döntő fontosságú játékvezetői tévedés miatt vált égetővé az új technológia bevezetése, amely arra szolgál, hogy minden kétséget kizáróan el tudják dönteni, egy adott helyzetben áthaladt-e a labda teljes terjedelmével a gólvonalon, így elejét vegyék a korábban tapasztalt játékvezetői tévedéseknek. A Németország-Anglia nyolcaddöntőt vezető uruguayi Jorge Larrionda nem adta meg az angol Frank Lampard szabályos gólját az első félidő végén 2-1-es állásnál. A találkozót végül 4-1-re a német válogatott nyerte.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tavaly április elején döntött arról, hogy a német fejlesztésű, GoalControl elnevezésű technológiát próbálja ki a szintén kamerarendszerrel dolgozó brit Hawk-Eye, valamint a mágneses mezőket alkalmazó német-dán GoalRef és a német Cairos helyett a vb főpróbájának tartott júniusi Konföderációs Kupán, amely a házigazda Brazília végső győzelmével zárult. A rendszer tökéleten működött a torna során, illetve a 2400 vizsgált gól esetében, ezért is kap szerepet a mostani vb-n.

Forrás:kisalfold.hu

Ez volt 2010-ben

focivb2014.startuzlet.hu - - ÁSZF - Adatkezelési tájékoztató
Webáruház készítés a StartÜzlettel.