Blog cimkék
Tabella

A csoportok végeredményei

A nyolcaddöntők

A mérkőzések időrendben

Negyeddöntő

Döntők

A Csoport:

B Csoport

C Csoport

D Csoport

E Csoport

F Csoport

G Csoport

H Csoport

A góllövő lista>>>>

1 James Rodríguez 6
2 Thomas Müller 5
3 Neymar 4
3 Lionel Messi 4
3 Robin van Persie 4
4 Arjen Robben 3
4 André Schürrle 3
4 Karim Benzema 3
4 Enner Valencia 3
4 Xherdan Shaqiri 3
5 Toni Kroos 2
5 Miroslav Klose 2

Forrás:sport.hir24.hu

Forrás:sport365.hu

Bocsássatok meg nekünk.....:

Németország 7-1-re győzte le a világbajnoki elődöntőben Brazíliát, ami hazai pályán biztosan nem szerzi meg a hatodik csillagot a mezére, amit előzetesen Luis Felipe Scolari kapitány célként jelölt meg.

A vesztes edző letörten nyilatkozott. „Bocsánatot kérek, az én hibám az eredmény. Dolgozni fogunk, hogy legalább a harmadik helyet elérjük. Megpróbáltuk továbbszőni az álmunkat, ami nem sikerült. Mindenkitől bocsánatot kérek ezért az eredményért. Köszönöm a biztatást, és köszönöm azoknak, akik eddig segítettek nekünk. Én vagyok a felelős mindenért, mert én választottam ki a játékosokat, a taktikát és a játékrendszert is.”

„A közönség nagyon szurkolt nekünk, de nem sikerült meghálálni ezt a bizalmat. Képtelenek voltunk elérni az álmunkat. A szomorúság rettenetes, megmagyarázhatatlan blackout volt a pályán. A keserűség óriási, bárcsak 1-0-ra kaptunk volna ki az én potyagólommal. Biztos vagyok azonban, hogy újra fel tudjuk emelni majd a fejünket. Köszönöm Istennek, hogy a hazámban játszhattam világbajnokságot” - magyarázta a kapus, aki hét gólt szinte biztosan nem kapott eddig a pályafutása alatt.

David Luiz, aki eddig az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta, így beszélt. „Boldoggá akartam tenni a hazámat, de bocsássatok meg nekünk, elnézést kérek mindenkitől. Tanulni fogok ebből a leckéből, nem adom fel, nem dobom be a törülközőt.”

A négy tornán 16 góllal vb-rekorderré előlépő Miroslav Klose így fogalmazott.

„Felfoghatatlan, ami történt. Nem is tudom, mit mondjak. Csodálatosan játszottunk, teljes harmóniában. Bár egyszerűen csak megcsináltuk azt, amit edzésen gyakoroltunk. Ennyi. Természetesen nagyon boldog vagyok a gólom miatt. Toni Kroos pontosan oda adta a labdát, ahová kellett, Müller pedig elém tette. A többit látták. Nem szaltóztam, mert a gólnál megrúgtak, ezért nem kockáztattam, de majd annak is eljön az ideje.”

A középhátvéd Mats Hummels annyit mondott, hogy a sérülése nem súlyos, és természetesen pár nap pihenő után ott lesz a vasárnapi döntőben.

Thomas Müller is fülig érő szájjal állt a kamerák elé. „Nem gondoltuk, hogy ennyire összejön. Tökéletesen sikerült minden. Csapatként játszottunk, és ott a helyünk a döntőben, amit természetesen meg is akarunk nyerni. Tudtuk, hogy Brazília támadni fog, ezzel pedig helyet hagy nekünk, kicsit más volt a meccs képe, mint Algéria ellen. Zárt védelemmel szemben nehezebben boldogulunk, Brazília nem ilyen volt.”

Joachim Löw kapitány így látta: „Az volt a legfontosabb, hogy a brazilok szenvedélyét kezeljük, nyugodtak tudjunk maradni a meccs elején. Brazíliát sokkolta az első gól, amire nem lehetett számítani. A támadójátékunk extra feletti volt. Klose csúcsának nagyon örülök, egy nagyon szorgalmas ember érte el. Továbbjutottunk, és nagy tekintélyt vívtunk ki. De még nem teljesítettük a célunkat, és nem szabad, hogy elbizakodottá tegyen bennünket ez a győzelem.”

A meccs emberének választott Toni Kroos nagyon örült – Johann Cruyff szerint ő a vb legjobb játékosa -, de egyben figyelmeztetett, ezzel még nem nyerték meg a világbajnokságot, mert azt vasárnap tudják csak.

Forrás:sportgeza.hu, sport.hir24.hu, sport365.hu

Ez volt 2010-ben

focivb2014.startuzlet.hu - - ÁSZF - Adatkezelési tájékoztató
Webáruház készítés a StartÜzlettel.