Blog cimkék
Tabella

A csoportok végeredményei

A nyolcaddöntők

A mérkőzések időrendben

Negyeddöntő

Döntők

A Csoport:

B Csoport

C Csoport

D Csoport

E Csoport

F Csoport

G Csoport

H Csoport

A góllövő lista>>>>

1 James Rodríguez 6
2 Thomas Müller 5
3 Neymar 4
3 Lionel Messi 4
3 Robin van Persie 4
4 Arjen Robben 3
4 André Schürrle 3
4 Karim Benzema 3
4 Enner Valencia 3
4 Xherdan Shaqiri 3
5 Toni Kroos 2
5 Miroslav Klose 2

Forrás:sport.hir24.hu

Forrás:sport365.hu

Brazília – Horvátország (3:1) akadozó brazil szamba...........:

A világbajnokság nyitómérkőzése előtt szinte csak az volt a kérdés, hogy a házigazda brazilok milyen arányban fogják a horvát válogatottat legyőzni. Nagy meglepésre azonban a horvátok szerezték meg a vezetést, és egyáltalán nem játszottak aláredendelt szerepben.

A horvátok kezdték a 2014-es világbajnokság nyitómérkőzését. Az első lövés is hozzájuk Kapcsolódik, Kovacovic próbálkozása azonban elkerülte a kaput. A másik oldalon egy Neymar szabadrúgása után David Luiz egy gyenge fejessel próbálkozott. Nem úgy mint Olic fejese, amely csak kicsivel ment a kapu mellé. Az első komolyabb helyzet tehát a horvátok nevéhez fűződött. A 11. percben megvalósult a brazilok rémálma. Egy gyors kontrát követően Olic szélső beadását Silva és Luiz Gustavo is elvéti, nem úgy mint Marcelo. A Real Madrid játékosa megszerezte a vb első gólját, ám nem csapatának, hanem az ellenfélnek. (0-1) A 20. percig kellett várni az első komolyabb brazil helyzetig. Hulk tudta védőjét megelőzni, ám lövése pont a kapust találta el. Ezután rögtön Neymar  gurította vissza a labdát az alapvonalról, ám ez elgurult a kapu előtt, majd Fred szúrta rá jó 15 méterről, amit Pletikosa öklözött ki. A 26. percben a mérkőzés, és egyben a világbajnokság első sárgalapját osztotta ki a japán játékvezető könyöklésért. Nem másnak mint a hazaiak kedvencének, Neymarnak. A 29. percben ismét a Barca csillaga került a középpontba. Ezúttal azonban hősként ünnepli a tömeg, hiszen távoli lövése gólt ért. (1-1) A félidő további részében nem igazán volt említésre méltó helyzet. Inkább brazil fölény volt érezhető, de ezt gólra nem tudták váltani.

A második félidőben a csapatok nem igazán erőltették a játékot. Nem igazán volt helyzet egyik oldalon sem. A 65. percben Neymar tudott labdát lopni, ám Corluka szabálytalanság árán megállította, így övé lett a mérkőzés második sárgalapja. A szabadrúgást Dani Alves fölérúgta. A 69. percben Fred dobta fel magát a 16-oson belül. A büntetőt Neymar értékesítette. Ráadásul a kapus bele is ért a labdába. (2-1) A 76. percben Oscar beadását David Luiz próbálta kapura fejelni, de fölé csúsztatott. A másik oldalon volt néhány helyzet, de nem voltak igazán veszélyesek. A 87. percben még Louis Gustavo is kapott egy sárgát. A 91. percben egy horvát bomba után Oscar tudott elmenni, és egy igen furcsa lövéssel a hálóba rakta a labdát.  Ezzel pedig kialakított a 3-1-es végeredményt.

A meccs képe alapján elmondható, hogy a horvát csapatban bizony van potenciál, a braziloknak viszont még javulniuk kell ha valóban a vb győzelem a cél.

Forrás:focivb2014.info

Ez volt 2010-ben

focivb2014.startuzlet.hu - - ÁSZF - Adatkezelési tájékoztató
Webáruház készítés a StartÜzlettel.