Blog cimkék
Tabella

A csoportok végeredményei

A nyolcaddöntők

A mérkőzések időrendben

Negyeddöntő

Döntők

A Csoport:

B Csoport

C Csoport

D Csoport

E Csoport

F Csoport

G Csoport

H Csoport

A góllövő lista>>>>

1 James Rodríguez 6
2 Thomas Müller 5
3 Neymar 4
3 Lionel Messi 4
3 Robin van Persie 4
4 Arjen Robben 3
4 André Schürrle 3
4 Karim Benzema 3
4 Enner Valencia 3
4 Xherdan Shaqiri 3
5 Toni Kroos 2
5 Miroslav Klose 2

Forrás:sport.hir24.hu

Forrás:sport365.hu

Elefántcsontpart–Japán 2-1 (0-1):

JAPÁN MAJDNEM ELHITTE, AZTÁN ÉRKEZETT DROGBA

Elefántcsontpart hátrányból nyert 2–1-re Japán ellen a vb C-csoportjában. A fordulópont a kispadon kezdő Didier Drogba beállítása volt – pedig gólt sem szerzett.

Némi japán labdabirtoklással kezdődött a találkozó, de percek múlva Gervinho vezérletével már az elefántcsontpartiak kerültek mezőnyfölénybe, és jutottak helyzetekig. Közben eleredt az eső, majda 16. percben a picit addigra kiegyenesedő Japán első lehetőségét rögtön gólra váltotta. Honda Keiszukeegy bedobás után kibontakozó akciónál remekül tolta maga elé a labdát az átvétellel – Yaya Tourét rázta le vele –, és a balösszekötő helyéről, 14 méterről ballal kilőtte a rövid felsőt (0–1).

Rögtön meg is zavarodtak az addig lendületes, magabiztos afrikaiak, Japán percek alatt több gólhelyzetet dolgozott, majd hagyott ki. Gyorsan váltott azonban Elefántcsontpart, és mielőtt nagyobb baj érte volna, a Yaya Touré, Salomon Kalou kettős vezérletével ellentámadásba lendült az ikszért. Megvoltak az akciók, jöttek a távoli löketek, de – egyetlen blokkolt Honda-szólótól eltekintve – hiába rendezkedett be tulajdonképpen állandóra a japán tizenhatos környékén, az eredmény nem változott a szünetig.

Az ázsiaiak ráhasaltak a második felvonás elejére, vélhetően megkapták a kapitányi figyelmeztetést a szünetben: ha továbbra is ennyire magukra engedik az ellenfelet, annak bizony kapott gólban mérhető következménye lesz. Japán ezért a legjobb védekezés a támadás elve alapján próbált letámadni, labdát szerezni, de legalábbis zavart kelteni már a rivális térfelén. Sikerességüket bizonyította, hogy amíg ők akciókat is tudtak vezetni, eljutottak helyzetekig, addig az Elefántcsontpart elveszítette saját ritmusát. Többnyire őszinte, vérbeli afrikai stílussal próbálkozott, tudatosságot, szervezettséget nyomokban sem láthattunk, ebből pedig nem jött össze semmi veszély.

Aztán megérkezett Didier Drogba, és a vezér beállításával egycsapásra  minden megváltozott. Japánon érezhető volt a kelleténél nagyobb megilletődöttség, és amíg rendezték a főelefánt körüli védekezést, a társak fordítottak. Serge Aurier két percen belül kétszer tekert be a jobb oldalról, a 64. percben Wilfried Bony (1–1), a 66. percbenGervinho (2–1) fejelt Kavasima Eidzsi kapujába.

A hátralévő időben japán erőtlenül próbálkozott, Elefántcsontpart pedig kontrázott, de az eredmény nem változott. A vége pedig kifejezetten időhúzós, kamujelleget öltött.

VIDEÓ>>>>>

Forrás:nemzetisport.hu

Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:

Ez volt 2010-ben

focivb2014.startuzlet.hu - - ÁSZF - Adatkezelési tájékoztató
Webáruház készítés a StartÜzlettel.