Blog cimkék
Tabella

A csoportok végeredményei

A nyolcaddöntők

A mérkőzések időrendben

Negyeddöntő

Döntők

A Csoport:

B Csoport

C Csoport

D Csoport

E Csoport

F Csoport

G Csoport

H Csoport

A góllövő lista>>>>

1 James Rodríguez 6
2 Thomas Müller 5
3 Neymar 4
3 Lionel Messi 4
3 Robin van Persie 4
4 Arjen Robben 3
4 André Schürrle 3
4 Karim Benzema 3
4 Enner Valencia 3
4 Xherdan Shaqiri 3
5 Toni Kroos 2
5 Miroslav Klose 2

Forrás:sport.hir24.hu

Forrás:sport365.hu

Japán–Görögország 0-0:

Kibekkelték a görögök


Natal, 37 ezer néző, v.: Joel Aguilar (salvadori)
gólszerzők:
kiállítva: Kacuranisz (38.)
sárga lap: Haszebe (12.), illetve Kacuranisz (27., 38.), Szamarasz (55.)

Japán: Kavasima Ejdzsi - Ucsida Acuto, Josida Maja, Nagatomo Juto, Konno Jaszujuki - Haszebe Makoto (Endo Jaszuhito, a szünetben), Jamagucsi Hotaru, Honda Keiszuke, Okazaki Sindzsi - Okubo Josito, Oszako Juja (Kagava Sindzsi, 57.)

Görögország: Oresztisz Karnezisz - Vaszilisz Toroszidisz, Kosztasz Manolasz, Szokratisz Papasztatopulosz, José Holebasz - Joannisz Fetfacidisz (Jorgosz Karagunisz, 41.), Jorgosz Kacuranisz, Jannisz Maniatisz, Panagiotisz Kone (Dimitrisz Szalpingidisz, 81.), Jorgosz Szamarasz - Konsztantinosz Mitroglu (Teofanisz Gekasz, 35.

A világbajnokság egyik legrosszabb meccsén egy közepes, ötlettelen japán csapat játszott egy gyenge, még ötlettelenebb, emberhátrányban csak védekező göröggel. A 0-0-val Kolumbia az utolsó fordulótól függetlenül továbbjutott.

Két pont nélküli csapat játszotta a C csoport második körének zárómeccsét, Japánt Elefántcsontpart győzte le 2-1-re, a görögöket Kolumbia 3-0-ra. Az ezen a meccsen vesztes csapatnak már csak matematikai esélye maradt volna, egy döntetlen inkább talán a görögöknek lehetett jó, az utolsó körben Elefántcsontpart legyőzésével továbbmehetnek, míg Japán valószínűleg nem tudja legyőzni a bombaerős Kolumbiát.

A két válogatott eddigi egyetlen egymás elleni meccsét 2005-ben, a Konföderációs Kupán játszotta, akkor Japán 1-0-ra nyert. A görög taktika jó tíz éve változatlan, a masszív védelemre épül, és előrevágott labdából vagy pontrúgásból összehozott góllal eredményesek, a japánok pezsgőfürdőben gyűjtöttek erőt a meccsre.

A japánok egymást hergelve, felpörögve jöttek ki a pályára, az első pár perc és az első helyzet is az övék volt, de Haszebe lövése elakadt a blokkban. Az első 10 percben 70-30 volt a javukra  a labdabirtoklás, ötször annyit passzoltak, még kétszer jutottak el a görög kapuig, de Honda és Okazaki is rontott az utolsó pillanatban. A 19. percben Oszako lőtt, Karnezisz vetődve fogta.

Japán uralta a meccset, de nem volt élvezhető a játék, a mélyen védekező görögök csak a kontrákban bíztak. A japánok nem tudták megtörni őket, járatták a labdát, mint egy kézilabdameccsen.

Második félidő

Nem javultak a csapatok, a görögök durvultak, reklamáltak, Japánnak nem volt elképzelése, hogy mi legyen, a csapat nem tudott mit kezdeni az emberelőnnyel, komoly helyzet egyik kapunál sem alakult ki. Az 57. percben beállt a MU-játékos Kagava is.

A görögök három perc alatt négy szögletet rúghattak, az egyikből Gekasz kapura tudott fejelni. Nem volt értelmes akció a pályán, egyre gyötrelmesebb volt nézni az elméletileg sorsdöntő meccset.

A 68. percben Okubo hagyta ki a meccs ziccerét, Kagava ívelt Ucsida elé, aki középre tette, Okubo az ötös sarkáról a lelátóra bombázta a labdát. A 71. percben Papasztatopulosz ügyetlenkedett a saját ötösén, a berobbanó Ucsida megelőzte, de nem találta el a kaput. A görögök két négysoros vonalban védekeztek, csak pillanatokra volt náluk a labda.

A 90. percben Endo lőtt rá 25 méterről egy szabadrúgást, Karnezisz kiütötte. Maradt a 0-0, ezzel mindkét csapat 1-1 ponttal áll, a csoportot a 6 pontos és már továbbjutott Kolumbia vezeti a 3 pontos Elefántcsontpart előtt.

Forráas:kisalfold.hu, sportgeza.hu

Ez volt 2010-ben

focivb2014.startuzlet.hu - - ÁSZF - Adatkezelési tájékoztató
Webáruház készítés a StartÜzlettel.