Blog cimkék
Tabella

A csoportok végeredményei

A nyolcaddöntők

A mérkőzések időrendben

Negyeddöntő

Döntők

A Csoport:

B Csoport

C Csoport

D Csoport

E Csoport

F Csoport

G Csoport

H Csoport

A góllövő lista>>>>

1 James Rodríguez 6
2 Thomas Müller 5
3 Neymar 4
3 Lionel Messi 4
3 Robin van Persie 4
4 Arjen Robben 3
4 André Schürrle 3
4 Karim Benzema 3
4 Enner Valencia 3
4 Xherdan Shaqiri 3
5 Toni Kroos 2
5 Miroslav Klose 2

Forrás:sport.hir24.hu

Forrás:sport365.hu

Nincs ennél tökéletesebb vb-pillanat.....:

Mondragón 43 évesen kapott 5 percet, hogy vb-rekorder lehessen. Egy bravúr is belefért a könnyeivel küszködő kolumbiai veteránnak.

Faryd Mondragón 43 évével simán lehetne akár az apja is a kolumbiai válogatott több tagjának. Az 1971-ben született kapus 22 évesen mutatkozott be a válogatottban, ő és Mario Yepes az utolsó aktív tagjai az 1990-es évek kolumbiai aranycsapatának. Ott volt 1992-ben a barcelonai olimpián, két Copa Americán, két CONCACAF Aranykupán, az 1994-es, 1998-as és az idei vb-n (csak azért nem többön, mert Kolumbia sorban három tornára nem jutott ki).

Amiko José Pékerman becserélte a Japán elleni meccs 85. percében, majdnem egy évvel döntötte meg Roger Milla 1994-es rekordját - a kameruni akkor 42 évesen és 39 naposan játszott a vb-n, míg Mondragón 43 évesen és 3 naposan tette ezt. A győzelem és a csoport első helye már nem forgott veszélyben, ám lehet, hogy Pékerman akkor is behozza, ha netán Japán szoros állásnál rohamozott volna - ennyivel ugyanis minimum tartozik a kolumbiai labdarúgás az 56-szoros válogatottnak.

„Ez nem Farydnak, hanem az egész országnak rekord, de megtisztelve érzem magam, hogy ez megadatott nekem” - mondta a kapus, aki már becserélésekor könnyeivel küszködött. „Nemcsak egyénileg, csapatként írunk történelmet, ez nagyon izgalmas számomra így a pályafutásom végén. Pékerman győzött meg arról, hogy folytassam a válogatottban is, ezt sosem felejtem el neki” - utalt arra, hogy a selejtezőkre ötéves szünet után hívta be a szövetségi kapitány újra a válogatottba. „Ha ő nincs, már két éve visszavonultam volna.”

A könnyeket persze hamar ki kellett dörzsölnie a szeméből, mert Japán a háromgólos hátrány ellenére azon volt, hogy elrontsa az ünnepi perceket. A hosszabbítás utolsó másodperceiben Kakitani Joicsiro tört be a tizenhatoson belülre, közelről lőtt, de Mondragón jobb lába a helyén volt, így Japán nem szépített 4-2-re.

Az egész csere fantasztikus volt, amikor Pekerman megmondta Mondragónnak  a 83. percben, hogy beállhat, úgy ölelte meg, mintha az élete múlt volna rajta, majd sorban jöttek a társak is, előbb James Rodriguezzel, majd a lecserélt kapussal, Ospinával ölelkezett.

Videó>>>>

Az öröm viszont nem volt teljes, a lefújás után ugyanis a gyerekeivel szeretett volna a pályán ünnepelni, ám a cuiabái Arena Pantanal biztonsági személyzete nem engedte a családnak, hogy lemenjenek a lelátóról, így a lépcső alján készült el a kép a két fiúval.

Mondragón játszott Kolumbiában, Paraguayban, Argentínában, Spanyolországban, Franciaországban, Törökországban, Németországban, majd Amerikában, hogy aztán 2012-ben visszatérjen hazájába és első klubjába, a Deportivo Caliba. A válogatottal hat vb-selejtező sorozatot csinált végig, 1993 óta nem volt más labdarúgó, aki ezt rajta kívül elmondhatja magáról.

Forrás:sportgeza.hu

Ez volt 2010-ben

focivb2014.startuzlet.hu - - ÁSZF - Adatkezelési tájékoztató
Webáruház készítés a StartÜzlettel.