Blog cimkék
Tabella

A csoportok végeredményei

A nyolcaddöntők

A mérkőzések időrendben

Negyeddöntő

Döntők

A Csoport:

B Csoport

C Csoport

D Csoport

E Csoport

F Csoport

G Csoport

H Csoport

A góllövő lista>>>>

1 James Rodríguez 6
2 Thomas Müller 5
3 Neymar 4
3 Lionel Messi 4
3 Robin van Persie 4
4 Arjen Robben 3
4 André Schürrle 3
4 Karim Benzema 3
4 Enner Valencia 3
4 Xherdan Shaqiri 3
5 Toni Kroos 2
5 Miroslav Klose 2

Forrás:sport.hir24.hu

Forrás:sport365.hu

Sikerül békét hozni a riói favelákba?:

Mindössze néhány hét maradt a brazíliai labdarúgó világbajnokság kezdetéig, de továbbra is feszült a helyzet Rio de Janeiro hírhedt nyomornegyedeiben, a favelákban. A rendőrség tüzet nyitott egy összecsapásban és ezt követően holtan találtak egy ismert táncost, ami tömegtüntetésekhez vezetett.

Rióban a foci vb egyik helyszínén napok óta felüti fejét az erőszak. Kedden a híres Copacabana strand közelében volt rendbontás, azt követően, hogy egy rendőrségi akció után holtan találták Douglas Pereira ismert táncost. A szállodák bezárták kapuikat, miközben a közeli utcákon fegyveresek lövöldöztek és bűnözők támadtak egy rendőrőrsre.

A 25 éves előadót jelentések szerint hátba lőtték. A tragédia akkor történt, amikor a rendőrök behatoltak Rio egyik favelájába - nyomornegyedébe - és ott összecsaptak a kábítószercsempészekkel.

Az incidensben érintett kilenc rendőr tagadja, hogy ők lőtték volna le a táncost, ám fegyvereiket bevonták ellenőrzésre és egyelőre nem kapták vissza - mondta Gilberto Ribeiro rendőrfőnök. A táncos halála után kirobbant zavargásoknak is volt egy halottja - egy 27 éves férfit agyonlőttek. Még korábban, a hónap közepén egy 67 éves asszony lelte halálát a kereszttűzben.

A riói rendőrség az utóbbi hetekben a vb-re és a 2016-os olimpiára készülve, egyre intenzívebben próbálja megtisztítani a favelákat az erőszakos bűnözőktől. 

A nyomornegyedeket valójában már hat éve próbálják "pacifikálni", de eddig nem sikerült legyőzni a bandákat.

Tudósítók megjegyzik, hogy azóta, hogy két hete további 2500 rendőr és tengerészgyalogos hatolt be a riói nemzetközi reptér közelében fekvő Mare favelába, naponta kétszer megtámadják őket. Az év eleje óta 16 rendőrt öltek meg.

"Egy drogbandával és egy milíciával van dolgunk. Nem egy napig, sőt nem is egy évig tart majd a béketeremtés" - fogalmazott Luiz Pezao kormányzó.

A helyi lakosok szkeptikusan beszélnek a "béketeremtő" programról. "Itt nincs béketeremtés, bejönnek a rendőrök, a drogcsempészet ugyanúgy folyik tovább. Csak a turisták és a gringók és a vb miatt csinálják" - mondta egy neve elhallgatását kérő helyi vezető a Telegraph című lapnak.

Mások azzal vádolják a rendőröket, hogy válogatás nélkül lőnek és ártatlanokat is megölnek. 

Miközben a hatóságok azt mondják, hogy a nyomornegyedekben folyik a bandák elleni háború, az utcai rablások a tavalyi 4700 esetről az idén 6700-ra ugrottak. Emellett, az ENSZ-statisztikája szerint Brazíliában évente 50 ezer embert gyilkolnak meg. Mindezek ellenére a hatóságok azt mondják, hogy jól felkészültek arra, hogy fenntartsák a biztonságot a foci vb-nek otthont adó 12 városban.

Szvetnik Endre, London Forrás:http:inforadio.hu

Ez volt 2010-ben

focivb2014.startuzlet.hu - - ÁSZF - Adatkezelési tájékoztató
Webáruház készítés a StartÜzlettel.